Er is momenteel ernstige hinder door stakingen bij bpost in Wallonië en Brussel.  Deze stakingen hebben een impact op de distributiecentra doorheen het land, waardoor jouw pakje langer onderweg zal zijn.

Drankgewijs grillen: Ontdek de geheime ingrediënten achter een epische barbecue

Drankgewijs grillen: Ontdek de geheime ingrediënten achter een epische barbecue

Het barbecue-seizoen is begonnen, woohoo! Dit wil zeggen dat het tijd is om de grill aan te steken, het vlees te marineren en de bijgerechten voor te bereiden. Maar heb je al nagedacht over welke sterke dranken je kunt serveren om je barbecue-ervaring naar een hoger niveau te tillen? Wij helpen je verder!

 

Bier bij de barbecue

- “If you can’t stand the heat of the grill, go get me a beer!” -

We beginnen onze selectie met een zeer populaire drankkeuze bij barbecues. Bier wordt door veel mensen verkozen boven andere dranken. Het verfrissend karakter van bier en de brede variëteit aan smaken en stijlen maken het een favoriet onder barbecue-liefhebbers.

Bier wordt vaak geassocieerd met ontspanning, informele bijeenkomsten en het samenzijn met vrienden en familie, wat perfect past bij de informele en gezellige sfeer van een barbecue. De diverse smaakprofielen van bier kunnen goed harmoniëren met de verschillende smaken van barbecuegerechten.

Tip: lichtere bieren passen beter bij lichtere gerechten. Als je bijvoorbeeld vis, kip of salades serveert, overweeg dan om lichtere bieren zoals pils en witbieren te serveren. Deze bieren zijn verfrissend en hebben een subtiele smaak.

Onze drankenshop in Zolder is natuurlijk de plek bij uitstek om je lading biertjes in te slaan, want onze keuze is gigantisch!

 

Wijn bij de barbecue

Ben jij een van de velen die ervoor kiest om wijn te serveren bij de barbecue? Wijn is een populaire keuze omdat het een breed scala aan smaken en stijlen biedt die goed samengaan met verschillende soorten barbecuegerechten. Een gekoelde witte wijn of rosé is een verfrissende tegenhanger voor de intense smaken en warme temperaturen van de barbecue. Het koelende effect van de wijn is exact wat je nodig hebt op een warme zomerdag. Een ander voordeel van wijn is het vermogen om de smaken van de barbecuegerechten in evenwicht te brengen.

Gelukkig is er een brede selectie van wijnen om uit te kiezen, zodat je de perfecte wijn kunt vinden voor alle aanwezigen.

 

Witte wijn

Voor witte wijnen zijn er opties zoals:

 

Rode wijn

Als je liever rode wijn hebt, kun je denken aan:

 

Bubbels

En voor een sprankelende touch kun je kiezen voor champagne, Prosecco, Cava of een frisse Rosé.

 

Tip: bij gegrild vlees passen wijnen met tonen van zwarte bessen, kruiden en cacao goed. Als je gegrilde vis en groenten serveert, kunnen wijnen met citurs-, tropische- of bloemige aroma’s een goede keuze zijn.

Leestip: Wijnliefhebbers opgelet: zo bewaar je rode wijn na openen


Whisky bij de barbecue

Als je een liefhebber bent van gegrild vlees, dan is whisky een uitstekende metgezel voor je barbecue. Kies voor een bourbon met zijn zoete vanilleachtige smaken, of ga voor een Schotse whisky met zijn rokerige aroma’s. De robuuste smaken van whisky vullen perfect het hartige karakter van de barbecuegerechten aan.

Tip: een rokerige Schotse whisky gaat goed samen met een gegrilde steak, terwijl een zachtere bourbon whiskey beter past bij gerechten met een zoetere marinade.

 

 

Cocktails bij de barbecue

Wat is er beter dan een warme zomerdag, de heerlijke geur van barbecue en een verfrissende cocktail in de hand? Cocktails bieden verfrissing, versterken de smaken van je gerechten, creëren een feestelijke sfeer en geven je gasten een scala aan keuzemogelijkheden. Ben je op zoek naar inspiratie voor verfrissende zomerse cocktails? Ontdek hier een verzameling van de meest smaakvolle cocktailcombinaties die perfect passen bij de warme zomerdagen!

Leestips:

 

 

Homemade limonade / mocktails bij de barbecue

Voor degenen die geen alcohol drinken, zijn zelfgemaakte limonades en mocktails een topkeuze! Siropen zijn een handige manier om extra smaak toe te voegen aan je drankjes. Je kunt kiezen uit een breed scala aan siropen, zoals fruitsiropen, kruidensiropen, …

Tip: mix verschillende siropen samen om unieke smaakcombinaties te creëren. Probeer bijvoorbeeld een mix van frambozen-en limoensiroop voor een verfrissende en fruitige limonade.

 

Cheers en smakelijk grillen!

 

De perfecte playlist bij je zomer?

 

Kom in de juiste stemming met onze Spotify playlist!

Helaas, je hebt de cookies voor het tonen van externe inhoud niet aanvaard. Wil je toch weten wat hier te zien is? Pas dan je voorkeuren aan in onze cookieverklaring.

 


Michaela Peneva
Michaela Peneva

Marketing • Blogger

Als creatieve duizendpoot in de marketingwereld, breng ik die fantasierijke flair ook over naar mijn drankkeuzes. Of het nu tijdens een avondje uit, zonnige vakantie of gezellige bijeenkomst met vriendinnen is, ik ben altijd in mijn element met een verfrissende cocktail in de hand. Cocktails hebben mijn hart gestolen vanwege de eindeloze mogelijkheden om te experimenteren en te ontdekken. Mijn favoriete cocktail van het moment is de “Lazy Red Cheeks”! Een heerlijke cocktail met wodka als basis. Ik hou van wodka omdat het perfect mengt met non-alcoholische dranken. Mijn favoriete spirit? Rum!

Vorige Volgende