Summer mixology: Ontdek de kleurrijke wereld van zomerse cocktails

Summer mixology: Ontdek de kleurrijke wereld van zomerse cocktails

Met de zomerse temperaturen die alsmaar stijgen, is er geen betere manier om te ontspannen en genieten dan met een verkoelende cocktail in de hand. Pak je cocktailshaker er bij, schud de zorgen van je af en laat je inspireren door onze zomerse cocktails.

 

Piña Colada

De cocktail die je doet vergeten dat je geen palmboom in je achtertuin hebt

Als je op zoek bent naar een heerlijke tropische traktatie, dan is de Piña Colada jouw cocktail. Gemaakt met rum, ananassap en romige kokosmelk, brengt deze cocktail je meteen in vakantiestemming. Serveer het in een hoog glas met ijsblokjes en garneer het met een stukje ananas en een parasolletje om de ultieme tropische sfeer te creëren.

 

Watermeloen Margarita

De verfrissende remedie tegen Meloencholie

Als je je een beetje futloos voelt, jezelf betrapt op het neuriën van droevige deuntjes of gewoon behoefte hebt aan vrolijke vibes, dan is de Watermeloen Margarita de perfecte remedie! Watermeloen is het ultieme symbool voor de zomer, en wat is er nu beter dan het combineren van watermeloen met klassieke Margarita? Mix tequila, watermeloenpuree, vers limoensap en een vleugje agavesiroop samen en serveer het in een met zout afgezette glasrand. Voeg een schijfje watermeloen toe als garnering en geniet van de verkoelende smaakexplosie.

 

Aperol Spritz

Het antwoord op alles, behalve op je ex

Heb je behoefte aan een antwoord op al je zomerse dilemma’s? De Aperol Spritz is hier om te helpen (of niet, maar dan heb je in ieder geval een lekkere cocktail om van te genieten). Deze Italiaanse klassieker is een perfecte keuze voor een zomerse borrel of een gezellig samenzijn. Meng Aperol, prosecco of cava en een scheutje bruisend water samen en voeg een schijfje sinaasappel toe als garnituur. De Aperol Spritz is licht, verfrissend en zorgt voor een heerlijke start van de avond.

 

Frozen Strawberry Daiquirie

Het geheime wapen tegen een meltdown

Heb je het gevoel dat je smelt onder de zomerzon? Maak je geen zorgen, we hebben het perfecte wapen voor je: de Frozen Strawberry Daiquiri. Deze bevroren sensatie combineert verse aardbeien, witte rum, limoensap en een vleugje zoetigheid tot een heerlijke verfrissende drank. Doe alle ingrediënten in een blender, giet ijs toe en mix tot een gladde consistentie. Schenk het in een gekoeld glas en versier het met aardbei op de rand.

 

De Blue Lagoon

De cocktail die je doet dromen van turquoise wateren en witte stranden

Deze cocktail is genoemd naar de adembenemende lagunes die je vaak vindt op exotische bestemmingen. De basis van de Blue Lagoon cocktail bestaat meestal uit wodka, Blue Curaçao en citroensap. Blue Curaçao is een likeur met een opvallende blauwe kleur en een lichte sinaasappelsmaak. Samen met wodka zorgt het voor de kenmerkende blauwe tint van de cocktail. De cocktail wordt meestal geserveerd in een longdrinkglas of een cocktailglas met veel ijsblokjes. Je kunt het ook versieren met een schijfje sinaasappel of een kersje voor een extra vleugje zomerse charme.

 

Mojito

De koning(in) van de muntcocktails

Een cocktail die zeker niet mag ontbreken in onze selectie is de verfrissende Mojito: een klassieke cocktail die synoniem geworden is met het ultieme zomergevoel. We hebben een hele blog gewijd aan de Mojito, dus als je meer wil weten over de ingrediënten en het perfecte recept verwijzen we je door naar onze Mojito-blog.

 

Vodka mixology

Is Vodka/Wodka helemaal jouw ding en wil je vooral aan de slag met cocktails op basis van vodka?  Neem van snel een kijkje op onze Vodka-blog!

 

 

Maak gebruik van de gunstige weersomstandigheden om je cocktailvaardigheden naar een hoger niveau te tillen en te beginnen oefenen. Summer is coming!

 

De perfecte playlist bij je zomer?

 

Kom in de juiste stemming met onze Spotify playlist!

Helaas, je hebt de cookies voor het tonen van externe inhoud niet aanvaard. Wil je toch weten wat hier te zien is? Pas dan je voorkeuren aan in onze cookieverklaring.

 


Michaela Peneva
Michaela Peneva

Marketing • Blogger

Als creatieve duizendpoot in de marketingwereld, breng ik die fantasierijke flair ook over naar mijn drankkeuzes. Of het nu tijdens een avondje uit, zonnige vakantie of gezellige bijeenkomst met vriendinnen is, ik ben altijd in mijn element met een verfrissende cocktail in de hand. Cocktails hebben mijn hart gestolen vanwege de eindeloze mogelijkheden om te experimenteren en te ontdekken. Mijn favoriete cocktail van het moment is de “Lazy Red Cheeks”! Een heerlijke cocktail met wodka als basis. Ik hou van wodka omdat het perfect mengt met non-alcoholische dranken. Mijn favoriete spirit? Rum!

Vorige Volgende