Over Drankenshop Broekmans

Drankenshop Broekmans is ontstaan uit een jarenlange voorliefde voor alles wat met sterke dranken, wijnen, bieren en frisdranken te maken heeft.  In 1989 werd die passie zo groot dat een eigen drankenhandel onvermijdelijk geworden was.  Sinds 1989 biedt Broekmans dan ook de beste en de meeste kwaliteitsvolle dranken aan in Vlaanderen, en met een assortiment van meer dan 3000 whisky's en 500 soorten gin mag gesteld worden dat we ook vandaag in Vlaanderen nog altijd de grootste voorraad direct beschikbaar in onze rek hebben uitgestald staan.

Via deze webshop zal datzelfde aanbod vanaf nu ook online aangeboden kunnen worden, en verder aangevuld worden met nog exclusievere producten waarvoor er op dit moment geen fysieke ruimte meer is in onze winkel.

Je ontdekt alles over Drankenshop Broekmans op onze dedicated website https://www.drankenshop.be

 

 


 

Whisky Expert drankenshop Broekmans

Drankenshop Broekmans is in Vlaanderen dé referentie als het o.a. op whisky aankomt. Ben je op zoek naar een exclusieve fles whisky of een whisky van een bepaald land? Dan ga je hem waarschijnlijk bij ons vinden. 


 

 

Drankenshop Broekmans NV
Molenstraat 19
3550 Zolder
BE0437.875.816
RPR Antwerpen, afdeling Hasselt

 1. Oprichting


  Oprichting Drankenshop Broekmans

 2. Overname


  Jos Broekmans en Christiane Lambrechts worden officiëel de zaakvoerders van de B2 Supermarkt en Drankenshop Broekmans.

 3. Volledig aparte drankenshop


  Drankenshop Broekmans krijgt zijn volledig aparte winkelruimte, met de focus volledig op (alcoholische) dranken.

 4. Overname TasTToe


  In 2006 wordt drankenspeciaalzaak TasTToe, toen nog in Kampenhout, overgenomen.

 5. Oprichting The Nectar


  In 2006 wordt de basis gelegd voor de oprichting van een eigen importeursfirma, The Nectar.

 6. Verbouwing


  In 2011 wordt Drankenshop Broekmans volledig vernieuwd, en verdubbelt de winkeloppervlakte aan de Molenstraat 19 te Zolder.

 7. 10-jarig bestaan van The Nectar


  In 2016 bestaat The Nectar 10 jaar, en heeft ze een plaats verworven als één van de belangrijkste importeurs van sterke drank in de BeLux.  Op dat moment verdeelt ze meer dan 3000 producten in diverse groepen distillaten: whisky, cognac, rum, calvados, armagnac, porto, ...

 8. Verhuis TasTToe


  In 2016 bereidt TasTToe een grote verhuis voor naar een nieuw winkelpand in Boortmeerbeek.  Deze verhuis verviervoudigt in 2017 het aanbod aan alcoholische dranken bij TasTToe.

 9. Nieuwe gebouwen The Nectar


  In 2019 verhuist groothandel The Nectar naar een nieuwe locatie en worden de magazijnen fors uitgebreid.

 10. Webshop


  In 2021 neemt Drankenshop Broekmans de stap naar de digitale wereld.  Tevens wordt het 15-jarig bestaan van The Nectar gevierd.