Er is momenteel ernstige hinder door stakingen bij bpost in Wallonië en Brussel.  Deze stakingen hebben een impact op de distributiecentra doorheen het land, waardoor jouw pakje langer onderweg zal zijn.

Plantation Rum verandert zijn naam naar Planteray Rum

Plantation Rum verandert zijn naam naar Planteray Rum

Als trouwe bezoeker van onze webshop ben je ongetwijfeld bekend met het grootste rummerk in ons aanbod - Plantation. De naam Plantation heeft de afgelopen jaren een vertrouwde klank gekregen door zijn hoogwaardige en smaakvolle rumcollecties uit diverse Caribische landen en regio's, waaronder het zonovergoten Barbados en het levendige Jamaica. Maar dit jaar heeft Plantation een opmerkelijke transformatie ondergaan en is het herboren onder een nieuwe naam: Planteray. Ben jij een rumliefhebber, een trouwe fan van Plantation (excuseer, Planteray), of gewoonweg nieuwsgierig naar wat er gaande is in drankenland? Lees dan vooral verder!

 

Een nieuwe naam sinds 9 januari

Op 9 januari van dit jaar markeerde een belangrijk moment in de geschiedenis van dit vooraanstaande merk, want op die dag werd niet alleen de nieuwste rumvariant – Planteray Cut & Dry - gepresenteerd, maar ook de transformatie van de merknaam van Plantation Rum naar Planteray Rum aangekondigd. Sinds januari 2024 zijn flessen met de naam Planteray Rum wereldwijd beschikbaar, waarbij elke markt zijn eigen geleidelijke overgang van de oude naam naar de nieuwe doorvoert.

Ontdek hier ons volledig assortiment Plantation Rum / Planteray Rum >

 

Waarom de naamsverandering van Plantation naar Planteray?

Deze naamsverandering is er niet zomaar gekomen.  De eerste gesprekken rond deze nieuwe naam werden al jaren geleden gestart.  In juli 2020 kondigde het merk al aan om de naam te wijzigen, erkennend dat de term 'plantage' mogelijk negatieve connotaties met zich meedroeg, met name vanwege de banden met duistere historische realiteiten. De naam Plantation stond dus al geruime tijd ter discussie, maar kreeg aanzienlijk meer aandacht tijdens de Black Lives Matter-protesten in de zomer van 2020.

Volgens de eigenaar en meesterblender van Maison Ferrand, Alexandre Gabriel, is de nieuwe naam een eerbetoon aan suikerriet, de plant die de essentie van de rum voortbrengt, en de zonnestralen die cruciaal zijn voor de groei en rijping van suikerriet. De keuze voor Planteray is meer dan alleen een nieuwe merknaam; het weerspiegelt een diepere verbinding met de natuurlijke elementen die het productieproces van deze rum beïnvloeden.

 

 

Hoewel de nieuwe naam officieel is gelanceerd, kan je voorlopig de vertrouwde Plantation Rum nog steeds terugvinden in onze webshop. De overgang naar Planteray Rum zal zeer geleidelijk plaatsvinden, zodat fans van het merk de tijd hebben om aan de vernieuwde identiteit te wennen.

Ontdek in één van onze vorige blogs de populairste nieuwe rums in 2023!

 


Michaela Peneva
Michaela Peneva

Marketing • Blogger

Als creatieve duizendpoot in de marketingwereld, breng ik die fantasierijke flair ook over naar mijn drankkeuzes. Of het nu tijdens een avondje uit, zonnige vakantie of gezellige bijeenkomst met vriendinnen is, ik ben altijd in mijn element met een verfrissende cocktail in de hand. Cocktails hebben mijn hart gestolen vanwege de eindeloze mogelijkheden om te experimenteren en te ontdekken. Mijn favoriete cocktail van het moment is de “Lazy Red Cheeks”! Een heerlijke cocktail met wodka als basis. Ik hou van wodka omdat het perfect mengt met non-alcoholische dranken. Mijn favoriete spirit? Rum!

Vorige Volgende