Er is momenteel ernstige hinder door stakingen bij bpost in Wallonië en Brussel.  Deze stakingen hebben een impact op de distributiecentra doorheen het land, waardoor jouw pakje langer onderweg zal zijn.

Knusse herfstmomenten: Ontdek onze favoriete (alcoholische) drankjes voor na je herfstwandeling

Knusse herfstmomenten: Ontdek onze favoriete (alcoholische) drankjes voor na je herfstwandeling

Bij het aanbreken van de herfst ontstaat een magische sfeer van knusheid en verandering. De bomen krijgen een prachtige mix van kleuren, herfstwandelingen in het bos worden weer verleidelijk en avonden onder een dekentje brengen een gevoel van warmte en gezelligheid met zich mee. Maar weet je wat er echt niet mag ontbreken bij dit plaatje? Een heerlijk herfstdrankje. En laten we eerlijk zijn, voor die extra dosis gezelligheid voegen we maar al te graag een vleugje alcohol toe. Ontdek hieronder onze aanbevelingen voor herfstdrankjes met dat extra beetje pit. 

 

Pompoen-Speculaas latte met rum

Als je net als ons in de herfststemming komt van pompoen, dan is dit receptje zeker iets voor jou. Vooral als je een liefhebber bent van de heerlijke combinatie van pompoen en speculaas! En hier kom een kleine ‘spoiler alert’: dit drankje is écht de herfst in een glas.

Ingrediënten 

  • 240ml melk
  • 60ml verse pompoenpuree (zelfgemaakt of uit blik)
  • 45 ml rum (of vanille-wodka voor een zoetere twist)
  • 1 eetlepel speculaassiroop
  • 1 eetlepel honing
  • Speculaaskoekjeskruimels

Bereiding

  1. Verwarm de melk in een pan op laag vuur, maar laat niet koken.
  2. Voeg de pompoenpuree toe en roer goed door
  3. Voeg de speculaassiroop en honing toe en blijf roeren tot alles goed gemengd is.
  4. Haal de pan van het vuur en voeg de rum toe, roer nogmaals.
  5. Geniet het mengsel in een mok en top het af met een flinke toef slagroom
  6. Werk af met wat verkruimelde speculaaskoekjes

 

Kaneel-appelcider

Naast pompoen is ook appel een kenmerkende smaak voor de herfst. Hier is een tip: gebruik kaneelsiroop in plaats van een kaneelstokje voor een extra vleugje kaneelsmaak.

Ingrediënten 

Bereiding

  1. Giet de appelcider in een pan en verwarm deze op laag vuur. Let op dat het niet gaat koken.
  2. Voeg het kaneelstokje en de kruinagels toe aan de cider en laat het geheel sudderen gedurende ongeveer 10-15 minuten, zodat de smaken goed kunnen mengen.
  3. Haal de pan van het vuur en verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels
  4. Voeg de kaneelschnaps toe aan de warme cider en roer goed door
  5. Optioneel: doop de rand van je glas in wat water en vervolgens kaneelsuiker voor een extra feestelijk tintje
  6. Giet de kaneel-appelcider in je glas en garneer indien gewenst met dunne plakjes appel

  

Witte chocolade met whisky en kaneel

Mmm, wie houdt er nog van warme witte chocolade? Dit drankje is perfect om van te genieten na een herfstwandeling.

Ingrediënten

  • 240ml melk
  • 60 gram witte chocolade, fijngehakt
  • 45 ml whisky
  • ½ theelepel vanille-extract
  • ¼ theelepel gemalen kaneel, plus extra voor garnering
  • Slagroom
  • Witte chocoladeschilfers (optioneel)

Bereiding

  1. Verwarm de melk in een pan op laag vuur. Zorg ervoor dat de melk niet kookt, maar goed warm wordt.
  2. Voeg de fijngehakte witte chocolade toe aan de warme melk en roer tot de chocolade volledig gesmolten is.
  3. Haal de pan van het vuur en voeg de whisky, vanille-extract en gemalen kaneel toe. Roer goed door om alles te mengen
  4. Giet de warme chocomelk in een mok.
  5. Maak het drankje af met een toetje slagroom en een snufje gemalen kaneel
  6. Voeg wat witte chocoladeschilfers toe aan de slagroom.

 

 

Nutella-koffie met Wodka

Voor de liefhebbers van ijskoffie hebben we een speciaal receptje in petto! We geven er een herfstige draai aan.

Ingrediënten

  • 45ml wodka
  • 30ml koffielikeur
  • 30ml espresso
  • 1 eetlepel Nutella
  • Slagroom
  • Chocoladeschilfers 

Bereiding

  1. Begin met het maken van een espresso en laat deze afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Haal je shaker boven en combineer wodka, koffielikeur, afgekoelde espresso en Nutella
  3. Voeg er ijsblokjes aan toe en schud krachtig
  4. Giet de Nutella-mix in een glas
  5. Nu is het tijd om je vrije loop te gaan met de slagroom
  6. Garneer met wat chocoladeschilfers voor een extra vleugje chocolade
  7. Roer voor het drinken voorzichtig door om de smaken te mengen

 

 

Heb je al een favoriet recept gekozen voor na je volgende wandeling of voor een gezellig samenzijn met vrienden en familie? Zorg ervoor dat je de juiste ingrediënten al in huis hebt liggen. Lig je al heerlijk comfortabel onder je knusse dekentje? Geen zorgen. Bestel online!

 


Michaela Peneva
Michaela Peneva

Marketing • Blogger

Als creatieve duizendpoot in de marketingwereld, breng ik die fantasierijke flair ook over naar mijn drankkeuzes. Of het nu tijdens een avondje uit, zonnige vakantie of gezellige bijeenkomst met vriendinnen is, ik ben altijd in mijn element met een verfrissende cocktail in de hand. Cocktails hebben mijn hart gestolen vanwege de eindeloze mogelijkheden om te experimenteren en te ontdekken. Mijn favoriete cocktail van het moment is de “Lazy Red Cheeks”! Een heerlijke cocktail met wodka als basis. Ik hou van wodka omdat het perfect mengt met non-alcoholische dranken. Mijn favoriete spirit? Rum!

Vorige Volgende