Er is momenteel ernstige hinder door stakingen bij bpost in Wallonië en Brussel.  Deze stakingen hebben een impact op de distributiecentra doorheen het land, waardoor jouw pakje langer onderweg zal zijn.

Internationale Wafeldag 2024 - Wafels met een creamy touch

Internationale Wafeldag 2024 - Wafels met een creamy touch

Zo bak je wafels met een lekkere cremelikeur

Eind maart is het Internationale Wafeldag. Om eerlijk te zijn stellen wij ons niet al te veel vragen bij zo een heerlijke feestdagen, we vieren ze gewoon met veel enthousiasme mee. Voor deze gelegenheid maken wij onze wafels voor een keer met een extra touch: wafels met likeur. Njaaaammie!

 

Wafels met pit!

Opgelet! Dit wafelrecept is op weg om jouw favoriete dessert te worden. Het is eenvoudig: het beslag kan van tevoren gemaakt worden en je kunt de wafels zelfs invriezen voor later. Het verschil met gewone wafels is dat we in dit recept een cremelikeur onder het beslag zullen mengen.  Waarschijnlijk denk je bij een cremelikeur meteen aan Baileys, maar wist je dat er naast Baileys nog een aantal andere roomdranken op basis van whisky of rum verkrijgbaar zijn in onze drankenshop?

We lijsten er enkele voor je op, waarmee je je wafels op een speelse en lekkere manier een luxe smaak kan geven.

 

Stap 1: je favoriete creamy likeur uitkiezen

THE IRISHMAN CREAM 17°: Hot Irishman combineert de beste koffie uit Colombia, donkere suiker en Ierse whiskey van The Irishman.

WORTHY PARK RUM CREAM 15°: Rum Bar Rum Cream is een heerlijk zoete rumlikeur, gemaakt van de melasse van de Worthy Park Estate Distillery in Jamaica.

PEAKY BLINDER CREAM 17°: Peaky Blinder Irish Whiskey Cream is een heerlijk romige likeur, en zorgvuldig samengestelde mengeling van Ierse whiskey, room en chocolade die perfect samenkomen en elkaar versterken.

ARRAN GOLD CREAM LIKEUR 17°: Dit is een zachte, luxueuze whiskylikeur, die je ideaal combineert met je kopje koffie of met vanilleijs. De balans van smaken als karamel, frambozen en noten wordt in stand gehouden door de toevoeging van vanille en room.

KRINGLE RUM CREAM 15° 75CL: De kringle is een soort pretzel, gevuld met noten, fruit en warme kruiden en overgoten met glazuur. Hij heeft een zeer rijke smaak.

 

Stap 2: het beslag maken

Wat heb je nodig om een portie van een 12-tal wafels te maken? (afhankelijk van de grootte van je wafels natuurlijk :-)

  • 4 eieren
  • 500gr bloem
  • 300ml lauwe melk
  • 300ml Cream Likeur (zie Stap 1 als je niet wéér diezelfde Baileys wil gebruiken)
  • 1 zakje bakpoeder
  • Snufje zout voor wat balans
  • 350gr margarine of boter (Tip: gebruik gesmolten boter voor een extra rijke smaak)
  • 1 theelepeltje vanille extract
  • 50gr suiker

Natuurlijk kan je ook aan de slag met je eigen perfecte wafelrecept, door de helft van je vloeistof te vervangen door een creamy likeur.

 

Stap 3: mengen en bakken!

Mix de eieren in een grote kom tot ze licht en luchtig zijn. Voeg in dezelfde kom je 150ml lauwe melk, de cream likeur en vanille extract. Smelt de boter en doe deze er ook bij. Roer tot het een egaal mengsel is. Nu is het tijd om de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout toe te voegen aan het geheel. Mix tot je een glad beslag krijgt.

Dek het beslag af en laat het 30 minuten rusten. Zodra je wafelijzer volledig is opgewarmd, spray je het toestel in met anti-aanbakspray. Voilà, en bakken maar!

*Een goede wafel heeft zo’n vier minuten nodig om te bakken.

 

Stap 4: toefje slagroom dabei?

Wil je helemaal next-level gaan met je likeurwafels?  Serveer ze dan met een zelfgeklopt toefje slagroom.  Ook in de slagroom kan je een beetje cream likeur mengen voor extra smaak!

 

Loopt het water je al in de mond?

Ontdek onze favoriete cremelikeurs op basis van whisky of rum >


Michaela Peneva
Michaela Peneva

Marketing • Blogger

Als creatieve duizendpoot in de marketingwereld, breng ik die fantasierijke flair ook over naar mijn drankkeuzes. Of het nu tijdens een avondje uit, zonnige vakantie of gezellige bijeenkomst met vriendinnen is, ik ben altijd in mijn element met een verfrissende cocktail in de hand. Cocktails hebben mijn hart gestolen vanwege de eindeloze mogelijkheden om te experimenteren en te ontdekken. Mijn favoriete cocktail van het moment is de “Lazy Red Cheeks”! Een heerlijke cocktail met wodka als basis. Ik hou van wodka omdat het perfect mengt met non-alcoholische dranken. Mijn favoriete spirit? Rum!

Vorige Volgende