Hemelvaartsweekend: er worden op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei uitzonderlijk geen pakketten verzonden.

Fettercairn voltooit haar Warehouse Collection met de Warehouse 14 Limited Release

Fettercairn voltooit haar Warehouse Collection met de Warehouse 14 Limited Release

Highland-distilleerderij Fettercairn heeft een nieuwe whisky uitgebracht, die werd gefinisht in drie verschillende biervaten.  Het is de laatste botteling in de Warehouse-collectie.

De vijfde en laatste release in het assortiment, genaamd Warehouse 14, gebruikte drie verschillende biervaten: stout, dark ale en pale ale.  De single malt-whisky in beperkte oplage werd gerijpt in first-fill en second-fill ex-Bourbon-vaten en gebotteld op 51,2% ABV.

 

Helaas, je hebt de cookies voor het tonen van externe inhoud niet aanvaard. Wil je toch weten wat hier te zien is? Pas dan je voorkeuren aan in onze cookieverklaring.

 

Gregg Glass (zie onderaan deze pagina), Master Whisky Maker, zei daarover: “De respons op onze eerste vier Warehouse releases was ongelooflijk bemoedigend. Ons ethos met de Fettercairn Warehouse Collection was om een ​​voorproefje te geven van de experimenten die hier zijn vastgelegd, waarbij elke limited edition-expressie verschillende smaakkenmerken verkent die onze unieke tropische huisstijl versterken.

“Met de release van Warehouse 14 waren we op zoek naar een nieuwe uitdrukking van onze huisstijl, voortbouwend op de invloed van ex-Bourbon-vaten die heel goed samengaan met onze kenmerkende tropische tonen, terwijl we de unieke invloed van vaten afkomstig van lokale ambachtelijke bierproducenten verder blijven verkennen.”

 

 

Het profiel

Het kenmerkende tropische fruitprofiel van Fettercairn wordt gecreëerd met behulp van een "cooling ring", die ervoor zorgt dat 'alleen de zuiverste dampen opstijgen'.

De nieuwe Warehouse 14-whisky biedt tonen van vanille en honing in de neus, gevolgd door smaken van 'warme geroosterde moutigheid, tropisch fruit met laagjes crème caramel, abrikozentaart, cacao, zachte houtkruiden en een aangename nootachtigheid'.

De vorige vier releases in de collectie kwamen uit Warehouse 2, maar voor de laatste whisky koos Fettercairn een magazijn aan de andere kant van de distilleerderij, dat uitkijkt over de Cairngorms.

 

Wie is Greg Glass, de Master Whisky Maker bij Whyte & Mackay?

De gerespecteerde whiskymaker Gregg Glass trad in 2016 in dienst bij Whyte en Mackay, waar hij samen met Distillery Manager Stewart Walker een leidende rol heeft gespeeld in de verjonging van Fettercairn.

Gregg genoot van een jeugd in het hart van het whiskyproducerende land, Black Isle. Met 22 jaar in de industrie, met name 11 jaar bij de innovatieve whiskymaker Compass Box, kwam Gregg in 2016 bij Whyte en Mackay om samen te werken met de beroemde Master Distiller, de heer Richard Paterson OBE.

Gregg heeft 15 jaar carrière als blender en whiskymaker. Bij Whyte en Mackay leidde Gregg de whiskyontwikkeling voor Fettercairn Single Malt Whisky, Jura Single Malt Whisky en lanceerde in 2017 Whiskey Works - een onafhankelijke innovatievleugel van Whyte en Mackay.

Gregg is toegewijd aan zijn vak en gelooft in hands-on whisky maken op basis van smaak. Gregg is gepassioneerd betrokken bij elk aspect van het proces van het maken van whisky, van 'eikel tot glas' en leidt sinds 2020 het maken van whisky in het portfolio van Whyte en Mackay.

 

Fettercairn Warehouse 14 bestellen?

Ontdek 'm >


Maarten Cuypers
Maarten Cuypers

Marketing • IT • Klantenservice

Ik ken Broekmans al van toen ik in 2006 afstudeerde en dankzij Jan heb ik de passie voor sterke dranken leren kennen.  Ik zet mij dageljks in voor de webshop, de klantendienst en alle IT die daar bij komt kijken.  In mijn vrije tijd kan ik naast whisky ook heel erg genieten van rum, maar net zo goed ook van een gin-tonic of een eenvoudige bellini.  Om het met de woorden van Martien Meiland te zeggen: als er geen alcohol in zit, mij niet bellen!

Vorige Volgende