Er is momenteel ernstige hinder door stakingen bij bpost in Wallonië en Brussel.  Deze stakingen hebben een impact op de distributiecentra doorheen het land, waardoor jouw pakje langer onderweg zal zijn.

Sailor's Home Irish Whiskey

Sailor's Home Irish Whiskey

Sailor's Home is helemaal toegewijd aan het maken van de allerbeste Ierse whiskey's, geïnspireerd door vakmanschap en een passie voor ontdekking. En wie staat er aan het roer van dit avontuur? Niemand minder dan de legendarische meesterdistilleerder Jack Ó'Sé. Jack begon zijn reis in de whiskeywereld als een enthousiaste en ambitieuze jongeman, volledig gefascineerd door de kunst van distilleren. Hij heeft overal ter wereld gewerkt aan zijn reis, verschillende invloeden en ideeën opgepikt, en zijn eigen vaardigheden voortdurend verfijnd. Met zijn vastberadenheid en innovatieve aanpak heeft hij uiteindelijk een reputatie opgebouwd als een van de meest getalenteerde en gerespecteerde whiskeymakers in Ierland en daarbuiten.

 

De vijf basisreferenties

Vanaf nu zijn vijf referenties van Sailor’s Home te vinden in onze webshop. Maar met welke moet je beginnen? Welke zal je het meest bevallen? Geen zorgen, we laten je niet in het duister tasten. Hieronder vind je de introductie van de 5 whiskeys:

 

Sailor’s Home Journey 43%

"Your new go-to whiskey"

Sailor’s Home Journey vormt samen met Stormchaser (zie hieronder) de kern van de “Explorer Series” van Sailor’s Home. Deze Ierse whiskey, drievoudig gedistilleerd, begint zijn rijpingsproces in Virgin American oak vaten, waarna hij vervolgens wordt overgeheveld in Amerikaanse Bourbonvaten. Hier wordt hij gemengd met Ierse moutwhiskey die gerijpt is in Amerikaanse Bourbonvaten en daarna afgewerkt is in Jamaicaanse rumvaten, wat resulteert in de toevoeging van tropisch fruit en rumtonen.

Smaakprofiel

  • Neus: Butterscotch, geroosterd eikenhout, donkere rum.
  • Mond: Sticky toffee, melasse perfect in balans met de diepgang van mout.
  • Afdronk: Rijpe banaan, melasse en vanille

Lijkt dit jou een leuke referentie om cadeau te doen? Deze variant is ook verkrijgbaar als een mooi geschenkpakket inclusief tumbler glas.

 

Sailor’s Home Stormchaser 46%

“Adventurous, elemental, and in perfect harmony"

Deze meesterlijk vervaardigde single malt Ierse whiskey combineert krachtige en intense smaken op een perfect uitgebalanceerde manier. Het is een driemaal gedistilleerde single malt Ierse whiskey die gerijpt is in virgin oak en ex-Bourbon vaten. Het unieke karakter wordt verder versterkt door twee verschillende, maar harmonieuze afwerkingen: vaten van ambachtelijk Iers stoutbier en Madeira vaten. Dit geeft deze whiskey een onderscheidende smaak die absoluut een ereplaats verdient tussen de bekendere Ierse whiskeymerken.

Smaakprofiel

  • Neus: Cacao, bitterzoete hop, geroosterde mout
  • Mond: Subtiele kruiden, espresso en donkere chocoladetonen, romige vanille en sinaasappelzeste
  • Afdronk: Stroop, hints van donker fruit

 

 

Sailor’s Home Single Pot Still The Haven 43%

"Better than any port in a storm"

The Haven vormt samen met The Horizon en Caravelle (zie hieronder) de "Islands Series" van Sailor's Home. Wat deze referentie zo speciaal maakt, is dat het een Single Pot Still whiskey is. Op het etiket mag alleen "Single Pot Still" vermeld worden als de whiskey afkomstig is van één distilleerderij, gemaakt is van een combinatie van gemoute en ongemoute gerst, én gedestilleerd is in een pot still. Deze stijl van whiskey, is een ware favoriet over de hele wereld en is uniek voor Ierland!

The Haven is een spirit die driemaal gedestilleerd is en gemaakt is van gemoute en ongemoute Ierse gerst, met een toevoeging van haver voor een zijdezacht mondgevoel. Om deze speciale whiskey tot in de perfectie te laten rijpen, zijn Spaanse Oloroso Sherry en Amerikaanse Bourbon vaten zorgvuldig geselecteerd.

Smaakprofiel

  • Neus: Groene druiven, warme specerijen, honingachtig eikenhout.
  • Mond: Betoverend romig mondgevoel, pot specerijen, geroosterde amandelen en vanille.
  • Afdronk: Bruine suiker, rijp zwart fruit.

 

Sailor’s Home The Horizon 10 Years 46%

"What might be, just over the horizon"

Deze bijzondere Ierse malt- en graanwhiskey heeft minstens 10 jaar gerijpt in Amerikaanse Bourbonvaten. De deskundige afwerking in zorgvuldig geselecteerde rumvaten uit Barbados voegt weelderige en verfijnde smaakaccenten toe, die typerend zijn voor de oorsprong van de Caribische rum.

Smaakprofiel

  • Neus: Overheerlijke bruine suiker en rijp tropisch fruit.
  • Mond: Smeltkroes van gemoute honing, diepte van eikenhout, zijdezachte rum, vanille, gekarameliseerde banaan.
  • Afdronk: boterachtige toffee met sinaasappelzeste.

 

Sailor’s Home Caravelle 10 Years 46%

"Explore lush martinique rhum agricole"

Caravelle is vernoemd naar het zeilschip dat in de 15e tot de 17e eeuw werd gebruikt voor verre ontdekkingsreizen, en naar het schiereiland Caravelle, een ongerept en weelderig natuurreservaat op Martinique. Deze sublieme Ierse malt- en graanwhiskey heeft minstens 10 jaar gerijpt in Amerikaanse Bourbonvaten, met een finishing touch in zorgvuldig geselecteerde vaten van Martinique Rhum Agricole.

Smaakprofiel

  • Neus: Ananas, savannegras, demerarasuiker
  • Mond: Vette romige toffee, suikerriet, bloedsinaasappel, zoethout
  • Afdronk: Gekonfijte bananen

 

Saint Patrick's Day 2024

Vier Saint Paddy's Day in stijl met de volledige set van Sailor's Home!

De vijf basisreferenties bestel je uitsluitend op 15-16-17 maart 2024 aan een scherpe prijs, zodat je deze nieuwe bottelingen snel kan ontdekken.  Bovendien ontvang je maar liefst 500 loyaltytokens in plaats van 290 tokens op deze set!

 

Hey psst, nu je hier toch bent…wil jij alles weten over Ierse Whiskey? Je leest het hier.


Michaela Peneva
Michaela Peneva

Marketing • Blogger

Als creatieve duizendpoot in de marketingwereld, breng ik die fantasierijke flair ook over naar mijn drankkeuzes. Of het nu tijdens een avondje uit, zonnige vakantie of gezellige bijeenkomst met vriendinnen is, ik ben altijd in mijn element met een verfrissende cocktail in de hand. Cocktails hebben mijn hart gestolen vanwege de eindeloze mogelijkheden om te experimenteren en te ontdekken. Mijn favoriete cocktail van het moment is de “Lazy Red Cheeks”! Een heerlijke cocktail met wodka als basis. Ik hou van wodka omdat het perfect mengt met non-alcoholische dranken. Mijn favoriete spirit? Rum!

Vorige Volgende