Er is momenteel ernstige hinder door stakingen bij bpost in Wallonië en Brussel.  Deze stakingen hebben een impact op de distributiecentra doorheen het land, waardoor jouw pakje langer onderweg zal zijn.

Dit zijn de top 5 vrouwendrankjes!

Dit zijn de top 5 vrouwendrankjes!

In de aanloop naar Internationale Vrouwendag kreeg ik als enige vrouw in het marketingteam van onze Drankenshop een bijzondere missie toegewezen: het ontdekken van de favoriete drankjes van onze vrouwelijke klanten. Met enthousiasme ging ik aan de slag en na het peilen van meningen via onze sociale media kanalen én die van onze buren in de supermarkt, hebben we een aantal absolute toppers ontdekt.

Naast de klassiekers zoals Gin (vooral in de vorm van een gin-tonic), Aperol en Martini, blijken ook rum, limoncello en champagne hoog in de favorietenlijst van dames te staan. En laten we ook zeker niet de populaire cocktails zoals Mojito en Pornstar Martini vergeten!

 

Rum

Uhm, wie zegt dat rum alleen voor stoere piraten is?! Rum staat stevig op nummer vijf in onze lijst van favoriete vrouwendrankjes. De zoete en kruidige tonen van rum worden duidelijk gewaardeerd, vooral in mixdrankjes zoals Mojito's en Piña Coladas.

Welke rum raden wij onze vrouwelijke lezers aan?

Als we het hebben over topmerken, kunnen we Plantation Rum en Flor de Caña zeker aanraden. Plantation/Planteray staat bekend om zijn vakmanschap en aandacht voor detail, terwijl Flor de Caña al meer dan een eeuw lang een Nicaraguaanse favoriet is, met een breed scala aan varianten.

Je favoriete fles rum vind je ongetwijfeld hier >

 

Rum doet ons denken aan dit vrouwelijke personage…

Rum doet ons denken aan Elizabeth Swann uit 'Pirates of the Caribbean', die geen vreemde is van een goed glas rum, zelfs niet te midden van piratenavonturen en zeeslagen.

 

 

 

Champagne

Champagne wordt vaak geassocieerd met elegantie, verfijning en glamour, wat het tot een favoriete keuze maakt voor veel vrouwen die graag speciale momenten vieren in stijl.

Welke champagne raden wij onze vrouwelijke lezers aan?

Hoewel we vrouwen zeker goed zijn in het proeven en beoordelen van drankjes, laten we als het gaat om het kiezen van de perfecte champagne graag het advies over aan onze CEO, Jan Broekmans. Zijn expertise en ervaring in de branche maken hem tot een waardevolle bron. Wat raadt hij aan? "Paul Goerg! Het merk staat bekend om zijn toegankelijkheid en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding."

Ontdek alle champagnes in ons aanbod >

 

Champagne doet ons denken aan dit vrouwelijke personage...

Champagne doet ons denken aan de verfijnde levensstijl van Serena van der Woodsen uit 'Gossip Girl'. Terwijl ze de glitter en glamour van het New Yorkse sociale leven omarmt, zien we haar vaak genieten van een French 75: een klassieke mix van gin, champagne, citroensap en suikersiroop.

 

 

 

Martini

Martini staat op de derde plaats in onze top 5 van favoriete vrouwendrankjes, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Vrouwen houden van de veelzijdigheid en tijdloze elegantie van dit drankje. Zowel de klassieke Martini-cocktail als de vermouth die als ingrediënt wordt gebruikt in tal van andere heerlijke drankjes zijn een hit!

Als je op zoek bent naar een nieuwe vermouth om te proberen...

...zouden we zeker de Bordiga-vermouth aanraden. Deze vermouth werd pas vorige week toegevoegd aan ons assortiment en is zeker en vast het proberen waard!

Blader doorheen ons aanbod heerlijke vermouth >

 

Martini doet ons denken aan dit vrouwelijke personage...

Martini doet ons denken aan Bondgirl Vesper Lynd, wiens favoriete drankje een Vodka Martini is. (Weetje: James Bond daarentegen geeft de voorkeur aan een Martini met gin)

 

 

 

Aperol Spritz

Op de tweede plaats van onze favorietenlijst staat de Aperol Spritz. Wie mijn biotekstje onderaan mijn blogs heeft gelezen, wist dit al, maar Aperol is ook mijn persoonlijke favoriet! Met zijn heldere oranje kleur en verfrissende smaak is dit drankje een instant stemmingmaker voor elke gelegenheid!

Maak thuis je eigen Aperol Spritz…

 

 

Gin

Tromgeroffel, alsjeblieft! Op de eerste plaats staat gin, de veelzijdige favoriet van onze vrouwelijke klanten. Dit drankje zagen we echt ontzettend vaak terugkomen tussen de antwoorden. Met zijn diverse smaken en eindeloze mixmogelijkheden is er altijd een optie die bij je past!

Welke gin raden wij onze vrouwelijke lezers aan?

Dames, wij raden jullie aan om de Mambosa Club Strawberry uit te proberen! Met zijn subtiele hint van aardbei voegt deze gin een heerlijke fruitige twist toe aan je drankje, perfect voor wie graag iets verfrissends en zoet wil. Ook Whitley Neill biedt verschillende fruitige varianten aan.

Meer gin dan je ooit op krijgt, at your fingertips  >

 

Gin doet ons denken aan deze vrouwelijke personage …

Gin doet ons denken aan Carrie Bradshaw uit ‘Sex and the City’. Carrie’s voorliefde voor mode en onafhankelijkheid wordt vaak geëvenaard door haar liefde voor cocktails, waaronder haar geliefde gin-tonic. Een gon-tonic is Carrie’s perfecte metgezel terwijl ze haar nieuwste column schrijft, een modeshow bijwoont of gewoon geniet van een avondje uit met vrienden.

 

 

 

De 5 lievelingscocktails van onze dames:

 

Wist je dat…

  • Vrouwen hebben vaak een beter ontwikkelde smaakzin dan mannen, waardoor ze subtielere smaken in drankjes kunnen waarderen.
  • Studies tonen aan dat vrouwen over het algemeen minder alcohol nodig hebben dan mannen om hetzelfde effect te voelen, vanwege verschillen in lichaamssamenstelling.
  • Historisch gezien zijn veel klassieke cocktails eigenlijk bedacht door vrouwen, zoals de martini en de margarite.
  • Het drinken van matige hoeveelheden alcohol kan voor vrouwen zelfs enkele gezondheidsvoordelen hebben, zoals een verminderd risico op hart-en vaatziekten.
  • Vrouwen hebben de neiging om vaker te kiezen voor kleurrijke en opvallende cocktails, terwijl mannen eerder neigen naar klassieke en eenvoudige opties.
  • Wist je dat de eerste brouwers in de geschiedenis eigenlijk vrouwen waren? Bierbrouwen was oorspronkelijk een taak voor vrouwen!

 


Michaela Peneva
Michaela Peneva

Marketing • Blogger

Als creatieve duizendpoot in de marketingwereld, breng ik die fantasierijke flair ook over naar mijn drankkeuzes. Of het nu tijdens een avondje uit, zonnige vakantie of gezellige bijeenkomst met vriendinnen is, ik ben altijd in mijn element met een verfrissende cocktail in de hand. Cocktails hebben mijn hart gestolen vanwege de eindeloze mogelijkheden om te experimenteren en te ontdekken. Mijn favoriete cocktail van het moment is de “Lazy Red Cheeks”! Een heerlijke cocktail met wodka als basis. Ik hou van wodka omdat het perfect mengt met non-alcoholische dranken. Mijn favoriete spirit? Rum!

Vorige Volgende