Er is momenteel ernstige hinder door stakingen bij bpost in Wallonië en Brussel.  Deze stakingen hebben een impact op de distributiecentra doorheen het land, waardoor jouw pakje langer onderweg zal zijn.

Internationale Dag van de Irish Coffee: Zo maak je de perfecte Irish Coffee!

Internationale Dag van de Irish Coffee: Zo maak je de perfecte Irish Coffee!

Op 25 januari vieren we wereldwijd de Internationale Dag van de Irish Coffee! Hoewel wij geen speciale dag nodig hebben om van deze heerlijke drank te genieten, gebruiken we deze gelegenheid graag om meer over dit iconische drankje te ontdekken. Wie was de briljante geest die de Irish Coffee bedacht? Wat zijn de geheimen voor het maken van de perfecte Irish Coffee? Welke whiskey tilt de ervaring naar nieuwe hoogten? Je leest het hier.

 

De geschiedenis van de Irish Coffee

Wist je dat de eerste Irish Coffee is uitgevonden in 1942 door barman Joe Sheridan? Hij werkte op het vliegveld in Foynes, in het westen van Ierland. De barman zag enkele vermoeide passagiers en bedacht dat ze koffie met iets speciaals nodig hadden. Om hen op te peppen, schonk hij ze koffie met een scheutje whiskey erdoor en wat koffie erop. Op de vraag of het Braziliaanse koffie was, antwoordde Sheridon: “No, my friend, this is Irish Coffee.” En zo geschiedde.

  

Met dit recept maak je de perfecte Irish Coffee

Ingrediënten (per glas)

  • Hittebestendig (Irish Coffee) glas
  • 1 kleine eetlepel bruine suiker
  • 1/3 Ierse whiskey
  • 1/3 Warme koffie
  • 1/3 Halfgeslagen room (geen slagroom!)
  • Cacao

Bereidingswijze

  1. Zet een sterke kop koffie volgens je eigen methode.
  2. Voeg de Ierse whiskey toe aan de koffie en roer voorzichtig.
  3. Meng de bruine suiker erdoor en roer tot deze volledig is opgelost.
  4. Laat de koffie afkoelen terwijl je je concentreert op het kersje op de taart: de room.
  5. Schep de opgeklopte room voorzichtig boven op de koffie. Laat het langzaam drijven door het over de achterkant van een lepel te gieten.
  6. Werk af met cacao. Tip: in een Irish Coffee roer je niet. Je drinkt het door de room.

 

Welke Whiskey gebruik je best?

Voor een heerlijke Irish Coffee is het aan te raden om een Ierse whiskey van goede kwaliteit te gebruiken. Populaire keuzes zijn Jameson, Teeling, Bushmills of Redbreast. Deze whisk(e)y's hebben doorgaans een zachte en milde smaak, wat goed samengaat met de koffie en de andere ingrediënten in de Irish Coffee.

Tip: Je herkent Ierse whiskey door te letten op merken die gespeld zijn met "e" ('whiskEy' in plaats van 'whisky'), aangezien dat de oorspronkelijke Ierse spelling is.

Pro-tip: Wist je dat het mogelijk is om via onze webshop sterke drank te filteren op basis van land, merk, inhoud, enzovoort? Zo vind je binnen enkele seconden precies wat je zoekt, zoals bijvoorbeeld onze volledige collectie Ierse whiskey !

 

 

Serveertip voor Irish Coffee 

Hoewel Irish coffee in verschillende soorten glazen wordt geserveerd, is er één authentieke manier. Irish coffee serveer je best in een speciaal Irish Coffee glas of een glazen mok met een voetje. Een ander alternatief is een hip, hittebestendig theeglas.

 

 


Michaela Peneva
Michaela Peneva

Marketing • Blogger

Als creatieve duizendpoot in de marketingwereld, breng ik die fantasierijke flair ook over naar mijn drankkeuzes. Of het nu tijdens een avondje uit, zonnige vakantie of gezellige bijeenkomst met vriendinnen is, ik ben altijd in mijn element met een verfrissende cocktail in de hand. Cocktails hebben mijn hart gestolen vanwege de eindeloze mogelijkheden om te experimenteren en te ontdekken. Mijn favoriete cocktail van het moment is de “Lazy Red Cheeks”! Een heerlijke cocktail met wodka als basis. Ik hou van wodka omdat het perfect mengt met non-alcoholische dranken. Mijn favoriete spirit? Rum!

Vorige Volgende