Er is momenteel ernstige hinder door stakingen bij bpost in Wallonië en Brussel.  Deze stakingen hebben een impact op de distributiecentra doorheen het land, waardoor jouw pakje langer onderweg zal zijn.

Wintertip voor de feesttafel: zelf Eggnog (eierpunch) maken met de hulp van Chef Jean-Pierre

Wintertip voor de feesttafel: zelf Eggnog (eierpunch) maken met de hulp van Chef Jean-Pierre

Iedereen heeft het vast al een keer gezien in de talrijke kerstfilms: in Amerika komt er heel vaak eggnog op tafel.  In onze contreien kennen we iets soortgelijks onder de naam "eierpunch" en die naam dekt de lading volledig: een drankje op basis van eieren, maar met een stevige punch.  Het verschil met advokaat is dat eggnog minder vast is, en dat de punch komt van bourbon en/of rum.

Eén ding is alvast zeker: met dit drankje warm je elke winteravond op, of het nu gezellig onder vrienden of als dessert op de kersttafel is.  En het allerbeste is dat het eigenlijk poepsimpel is om te maken!

Om zeker te zijn dat je eggnog lukt, maken we hem samen met de instructies van de fantastische Chef Jean-Pierre.  Jean-Pierre is al jaren een fenomeen op Youtube dankzij zijn vlotte stijl, zijn steengoede recepten en het overheerlijk sappig frans/engels accent waarmee hij al zijn kookvideo's aan elkaar praat. 

Dus zelfs al ga je nooit deze eggnog maken, kijk toch even mee met ons!

 

Helaas, je hebt de cookies voor het tonen van externe inhoud niet aanvaard. Wil je toch weten wat hier te zien is? Pas dan je voorkeuren aan in onze cookieverklaring.

 

Welke ingrediënten heb je nodig voor de Homemade Eggnog van Chef Jean-Pierre?

Je vindt het recept en de instructies op de pagina van Chef Jean-Pierre en in zijn video op YouTube.  Voor jouw gemak hebben we de hoeveelheden al even omgerekend naar onze lokale eenheden, zodat je niet op zoek moet naar cups en ounces.

  • 500ml volle melk
  • 250ml stevige room
  • 6 eieren (eiwit en dooiers gescheiden)
  • 134gr suiker (in twee verdeeld)
  • Kaneel
  • Nootmuskaat
  • Zout
  • Vanille
  • 6cl bourbon
  • 6cl rum

 

Hoe maak je deze eierpunch?

Het volledige recept en de bijbehorende instructies vind je terug op de pagina van Chef Jean-Pierre en in zijn video op YouTube

  • Warm de melk en de room samen op
  • Klop de dooiers met de suiker romig en voeg het vanille extract toe
  • Voeg de warme melk traag en al roerend toe aan de dooiers zodat het dooiermengsel niet gaat stollen
  • Warm het dooiermengsel even terug op, maar niet te lang want dan stolt het mengsel.  Breng het mengsel zeker niet aan de kook want dan klontert het!
  • Klop in een andere kom het eiwit met de overige suiker op tot schuim (bekijk de video!)
  • Meng het eiwitschuim onder het dooiermengsel en voeg nu ook de bourbon en de rum toe aan het geheel
  • Laat de eggnog afkoelen in de koelkast, liefst een hele nacht
  • Serveren kan eventueel met slagroom, een kaneelstokje, ...

 


Maarten Cuypers
Maarten Cuypers

Marketing • IT • Klantenservice

Ik ken Broekmans al van toen ik in 2006 afstudeerde en dankzij Jan heb ik de passie voor sterke dranken leren kennen.  Ik zet mij dageljks in voor de webshop, de klantendienst en alle IT die daar bij komt kijken.  In mijn vrije tijd kan ik naast whisky ook heel erg genieten van rum, maar net zo goed ook van een gin-tonic of een eenvoudige bellini.  Om het met de woorden van Martien Meiland te zeggen: als er geen alcohol in zit, mij niet bellen!

Vorige Volgende