Hemelvaartsweekend: er worden op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei uitzonderlijk geen pakketten verzonden.

Glenglassaugh vernieuwt haar gamma

Glenglassaugh vernieuwt haar gamma

Nieuwe dag, nieuwe whisky release! Vandaag nemen we je mee naar de kust van de Schotse Highlands, waar de legendarische Glenglassaugh-distilleerderij haar nieuwste gamma van drie whisky’s heeft gecreëerd. Deze verfijnde creaties zijn doordrenkt met de krachtige invloed van de zee en weerspiegelen het rijke karakter van het omringende land. Met een fascinerende diversiteit aan vaten waaronder bourbon-, sherry-, rode wijn-, porto-en manzanillavaten, evenals een leuke variatie in alcoholpercentages, heeft dit gamma alle variatie in zich die het nodig heeft. Én er is nog meer…

 

Een rijke geschiedenis

Glenglassaugh is een Schotse single malt whiskydistilleerderij die bekendstaat om zijn hoogwaardige whisky’s. Gelegen aan de kust van de regio Highland in Schotland, heeft de distilleerderij een lange geschiedenis die teruggaat tot 1875. Hoewel de distilleerderij gedurende de jaren enkele sluitingen en heropeningen heeft gekend, heeft ze altijd vastgehouden aan haar toewijding aan vakmanschap en kwaliteit. Vandaag de dag is Glenglassaugh synoniem met het produceren van voortreffelijke single malt whisky’s die de essentie van de Schotse traditie vastleggen.

 

De invloed van zee en land

Glenglassaugh’s distilleerderij, met uitzicht op de prachtige Sanded Bay, is gezegend met een omgeving die een unieke invloed heeft op de whisky’s die er worden geproduceerd. De zoutachtige zeelucht, het ruige klimaat, en de vruchtbare landbouwgronden komen allemaal samen om de smaak en het karakter van de whisky’s te beïnvloeden.

Het nieuwe gamma van Glenglassaugh weerspiegelt deze unieke omgeving door middel van een buitengewone varieteit aan whisky’s.

 

12 YEARS OLD 45%

Deze 12yo is de eerste release met een leeftijdsaanduiding. We hebben er lang op moeten wachten, maar het was de moeite waard. Het gaat om een helder goudgekleurde ongeturfde whisky gerijpt op een combinatie van bourbonvat, sherryvat en vaten waar voordien rode wijn in zat. Hij werd gebotteld op 45% ABV en geeft je meteen een duidelijk beeld van waar Glenglassaugh voor staat. Hij heeft een duidelijke maritieme toets die rijke golven rijp fruit combineert met een aangename zeebries.

Profiel

  • Neus: zoete golven van rijpe abrikoos en vijg die overgaan in vanille en tropische bloemen. De maritieme toets zorgt voor warmte.
  • Mond: Gekonfijte pistache, dadel en zoete vijg. Vervolgens een golf van kersen en slagroom geïnfuseerd met een zeebries.

De nieuwe Glenglassaugh 12 jaar koop je hier >

 

SANDEND 50.5%

Sandend is een nieuwe release binnen het basisgamma van Glenglassaugh. Het gaat om een warm gouden, ongeturfde whisky die rijpte op een combinatie van Bourbon-, sherry- en manzanillavaten. Hij werd gebotteld op 50.5% ABV. De inspiratie voor deze whisky komt van het halvemaanvormige strand van Sandend Bay, vlakbij de distilleerderij. Genereus tropisch fruit is in balans met een toetsje ziltigheid van de zee in deze whisky.

Profiel

  • Neus: zacht boterig vanilleijs overgoten met tropisch fruit, een beetje chocolade en een toets van zeezout
  • Mond: golven van gezouten karamel met een fris bruisende opstoot van ananas, kers en pompelmoes die opleven door de alomtegenwoordigheid van de zee.

De gloednieuwe Glenglassaugh Sandend koop je hier >

 

PORTSOY 49.1%

Portsoy is de nieuwste geturfde toevoeging aan het basisgamma van Glenglassaugh. hij rijpte op een combinatie van Bourbon-, sherry- en portovaten en werd gebotteld op 49.1%. Hij werd genoemd naar het naburige dorpje omdat hij een diepe, maritieme smaak heeft die je meteen naar de Schotse kusten meeneemt. Hij heeft een diepe amberkleur die zeer uitnodigend is.

Profiel

  • Neus: rijke golven van de oceaan die tropisch fruit en donkere sojasaus meevoeren en eindigen met drop en zeewier.
  • Mond: Stevige body met donkere chocolade, gefermenteerde sojasaus en geroosterde mango. Vervolgens stroop met een snuifje zeezout.

De nieuwe Glenglassaugh Portsoy koop je hier >

 

Waar kan ik het nieuwe gamma van Glenglassaugh kopen?

Ben je klaar om het nieuwe Gamma van Glenglassaugh te ontdekken? Waar kan je Glenglassaugh online bestellen? In welke winkel is Glenglassaugh meteen beschikbaar? Bij Drankenshop Broekmans natuurlijk!

 


Michaela Peneva
Michaela Peneva

Marketing • Blogger

Als creatieve duizendpoot in de marketingwereld, breng ik die fantasierijke flair ook over naar mijn drankkeuzes. Of het nu tijdens een avondje uit, zonnige vakantie of gezellige bijeenkomst met vriendinnen is, ik ben altijd in mijn element met een verfrissende cocktail in de hand. Cocktails hebben mijn hart gestolen vanwege de eindeloze mogelijkheden om te experimenteren en te ontdekken. Mijn favoriete cocktail van het moment is de “Lazy Red Cheeks”! Een heerlijke cocktail met wodka als basis. Ik hou van wodka omdat het perfect mengt met non-alcoholische dranken. Mijn favoriete spirit? Rum!

Vorige Volgende