Er is momenteel ernstige hinder door stakingen bij bpost in Wallonië en Brussel.  Deze stakingen hebben een impact op de distributiecentra doorheen het land, waardoor jouw pakje langer onderweg zal zijn.

Van gewoon naar geniaal: upgrade je paasbrunch/diner met deze alcoholische lekkernijen!

Van gewoon naar geniaal: upgrade je paasbrunch/diner met deze alcoholische lekkernijen!

Met de grillige, koude winter die (bijna) achter de rug is en de lente die om de hoek gluurt, kunnen we ons eindelijk voorbereiden op het ultieme lentefeest: Pasen! Wij hebben een aantal leuke ideeën geselecteerd om jouw paasfeest nog feestelijker te maken. Want zeg nu zelf, een vleugje alcohol mag toch echt niet ontbreken tijdens de paasbrunch of het paasdiner?

 

Nutella Cocktail voor Pasen

Een cocktail is bij elke gelegenheid welkom! Als desserts niet echt jouw ding zijn, hebben we een cocktail als alternatief die je aan je gasten kunt aanbieden om het paasdiner af te sluiten.

Ingrediënten

  • 60 ml hazelnootlikeur
  • 30 ml wodka
  • 30 ml chocoladelikeur
  • 60 ml melk
  • 1 eetlepel Nutella
  • Ijs
  • Slagroom en gehakte hazelnoten voor garnering

Instructies

  1. Doe de hazelnootlikeur, wodka, chocoladelikeur, melk en Nutella in een cocktailshaker gevuld met ijs.
  2. Schud krachtig tot alles goed gemeend is en de Nutella volledig is opgelots.
  3. Giet de cocktail in een glas gevuld met ijs.
  4. Garneer met een toefje slagroom en gehakte hazelnoten voor een feestelijk tintje.

  

Alcoholische Paasbonbons

Bonbons: leuk, creatief, perfect voor Pasen en lekker licht. Je kunt ze de hele Paasperiode aanbieden aan iedereen. Wij zijn er dol op!

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade
  • 60 ml likeur naar keuze (bijvoorbeeld sinaasappellikeur, amaretto, frambozenlikeur)
  • Optioneel: gehakte noten, gedroogd fruit of kokosvlokken voor de vulling

Instructies

  1. Smelt de pure chocolade au bain-marie tot een gladde massa.
  2. Voeg de likeur naar keuze toe aan de gesmolten chocolade en meng goed.
  3. Giet een kleine hoeveelheid van het chocolademengsel in bonbonvormpjes, voeg indien gewenst de vulling toe en bedek met meer chocolade.
  4. Laat de bonbons afkoelen en uitharden in de koelkast.
  5. Haal de bonbons voorzichtig uit de vormpjes.

 

Baileys Chocolate Chip Ice Cream

IJs, wie houdt daar nu niet van? Ook hier is alcohol de ideale toevoeging. “Ijs met sterke drank, huh? Dat kan toch niet?” Dit is je kans om het uit te testen!

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 100 ml Baileys Irish Cream
  • 100 gram gehakte pure chocolade

Instructies

  1. Klopt de slagroom stijf in een grote kom
  2. Voeg voorzichtig de gecondenseerde melk en Baileys toe aan de opgeklopte slgroom en meng tot alles goed gecombineerd is.
  3. Roer de gehakte pure chocolade door het mengsel.
  4. Giet het mengsel in een diepvriesbestendige bak en strijk de bovenkant glad.
  5. Zet het ijs minstens 6 uur, of het liefst een nacht, in de vriezer om volledig op te stijven.


Witte Chocolade Panna Cotta met frambozen en Amaretto

Hier is nog een heerlijk en origineel idee om je paastafel te verrijken: onze witte chocolade panna cotta met frambozen en een vleugje Amaretto. Ik wed dat je dit receptje nog niet hebt geprobeerd...

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 100 gram witte chocolade, fijngehakt
  • 50 gram suiker
  • 2 gelatineblaadjes
  • 50 ml amaretto likeur
  • Verse frambozen voor garnering

Instructies

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verwarm de slagroom in een pan op laag vuur tot het net begint te sudderen.
  3. Voeg de fijngehakte witte chocolade toe aan de warme slagroom en roer tot de chocolade volledig gesmolten is en het mengsel glad is.
  4. Voeg de suiker toe aan het mengsel en roer tot het volledig is opgelost.
  5. Knijp het overtollige water uit de geweekte gelatineblaadjes en voeg ze toe aan het warme roommengsel. Roer goed tot de gelatine is opgelost.
  6. Haal de pan van het vuur en roer de amaretto likeur erdoor.
  7. Verdeel het mengsel over kleine glaasjes en vormpjes.
  8. Laat de panna cotta minstens 4 uur opstijven in de koelkast, tot het stevig is.
  9. Garneer elke panna cotta met verse frambozen

 


Michaela Peneva
Michaela Peneva

Marketing • Blogger

Als creatieve duizendpoot in de marketingwereld, breng ik die fantasierijke flair ook over naar mijn drankkeuzes. Of het nu tijdens een avondje uit, zonnige vakantie of gezellige bijeenkomst met vriendinnen is, ik ben altijd in mijn element met een verfrissende cocktail in de hand. Cocktails hebben mijn hart gestolen vanwege de eindeloze mogelijkheden om te experimenteren en te ontdekken. Mijn favoriete cocktail van het moment is de “Lazy Red Cheeks”! Een heerlijke cocktail met wodka als basis. Ik hou van wodka omdat het perfect mengt met non-alcoholische dranken. Mijn favoriete spirit? Rum!

Vorige Volgende