Er is momenteel ernstige hinder door stakingen bij bpost in Wallonië en Brussel.  Deze stakingen hebben een impact op de distributiecentra doorheen het land, waardoor jouw pakje langer onderweg zal zijn.

Overleef Dry January/Tournée Minérale met onze verleidelijke alcoholvrije alternatieven

Overleef Dry January/Tournée Minérale met onze verleidelijke alcoholvrije alternatieven

Oh no, het is weer die tijd van het jaar – Dry January! We horen je al denken: "Dry wat? Is dat wanneer mijn favoriete drankje niet meer op voorraad is?" Bijna goed, maar niet helemaal... Dry January is een bekende campagne waarbij mensen gedurende de hele maand januari geen alcohol te drinken. Als Drankenshop omarmen we deze beweging. We dragen graag ons steentje bij aan het groeiende bewustzijn over onze relatie met alcohol. Begrijp ons niet verkeerd, we love a good dram, maar vandaag zetten we onze geliefde whisky even aan de kant. Ontdek onze selectie alcoholvrije alternatieven hier:

 

Tournée Minérale: België's eigen draai aan de Dry January uitdaging

Dry January vindt zijn oorsprong in het Verenigd Koninkrijk en verspreidde zich wereldwijd als een beweging van zelfreflectie en gezondheid. We staan even stil bij onze drankgewoonten en worden ons bewust van de invloed van alcohol op ons dagelijks leven. Terwijl velen over de hele wereld de uitdaging van Dry January omarmen, geeft België zijn eigen unieke draai aan dit initiatief: Tournée Minérale. In plaats van volledig af te zien van alcohol, draait Tournée Minérale om het ontdekken van verfrissende, alcoholvrije alternatieven. Goed nieuws voor wie te laat is met de Dry January-Challenge: Tournée Minérale begint op 1 februari!

Doe jij mee aan Dry January/Tournée Minérale, maar heb je geen idee wat je dan moet drinken op een vrijdagavond? Geen nood! Er zijn énorm veel alternatieven die de smaak en het plezier van je favoriete drankje behouden, zonder de bijwerkingen.

 

Onze non-alcoholische gins

Seedlip

Seedlip wil de manier waarop de wereld drinkt, veranderen met alcoholvrije opties van de hoogste kwaliteit. Het baanbrekende initiatief biedt verfijnde, volwassen opties voor mensen die geen alcohol drinken. Alle Seedlip gedistilleerde dranken komen het best tot hun recht met tonic/soda of als basis voor alcoholvrije cocktails.

 

Botaniets

Botaniets, de eerste traditioneel gedistilleerde alcoholvrije gin, bevat weinig suiker en calorieën en is perfect voor Gin & Tonic en andere cocktailvariaties. Geïnspireerd als eerbetoon aan een erfelijk recept uit 1887, blijft Botaniets trouw aan zijn klassieke oorsprong. Het is de enige gin met 0,0% alcohol die uitgaat van zijn eigen alcoholische basis. De gin wordt geproduceerd door een 7-daags lang drievoudig distillatieproces, niet door simpelweg te mixen. Ideaal voor alcoholvrije Gin & Tonic, maar ook een geweldige basis voor vele andere cocktails.

 

Whitley Neill

Whitley Neill, opgericht door Johnny Neill, is een Brits ginmerk met een rijke geschiedenis. De wortels gaan terug naar Thomas Greenall in 1761. Het merk biedt ook twee niet-alcoholische varianten aan, bekend als ‘Whitley Neill Raspberry’ en ‘Whitley Neill Rhubarb & Ginger. Deze alcoholvrije gins zijn ontwikkeld om dezelfde exotische botanicals en smaken te bieden als hun traditionele gin, maar zonder de aanwezigheid van alcohol. Het is dus het perfecte alternatief voor mensen die de smaak van gin willen ervaren zonder alcohol te consumeren.

 

Siropen van Bacanha

Geen alcohol drinken betekent niet dat je moet inboeten op smaak en plezier. Mocktails bieden een heerlijk alternatief! Voor de ideale basis van je mocktails raden we de siropen van Bacanha aan. Deze siropen zijn niet alleen smaakvol, maar bieden ook eindeloze mogelijkheden. Of je nu van fruitige, kruidige of verfrissende smaken houdt, Bacanha heeft het allemaal. Bovendien zijn ze betaalbaar en gemakkelijk aan huis leverbaar, waardoor je je voorraad gemakkelijk kunt aanvullen.

 

Mocktail recept

Ingrediënten

  • 60ml limoensiroop (Bijvoorbeeld Bacanha Lime Siroop)
  • 150ml bruisend water
  • Verse muntblaadjes
  • Ijsblokjes
  • Schijfje limoen voor garnering

Instructies

  1. Vul een glas met ijsblokjes
  2. Giet 600 ml limoensiroop in het glas
  3. Voeg 150 ml bruisend water toe en toer voorzichtig om de smaken te mengen
  4. Garneer met een paar verse muntblaadjes
  5. Top het af met een schijfje limoen

 


Michaela Peneva
Michaela Peneva

Marketing • Blogger

Als creatieve duizendpoot in de marketingwereld, breng ik die fantasierijke flair ook over naar mijn drankkeuzes. Of het nu tijdens een avondje uit, zonnige vakantie of gezellige bijeenkomst met vriendinnen is, ik ben altijd in mijn element met een verfrissende cocktail in de hand. Cocktails hebben mijn hart gestolen vanwege de eindeloze mogelijkheden om te experimenteren en te ontdekken. Mijn favoriete cocktail van het moment is de “Lazy Red Cheeks”! Een heerlijke cocktail met wodka als basis. Ik hou van wodka omdat het perfect mengt met non-alcoholische dranken. Mijn favoriete spirit? Rum!

Vorige Volgende