Er is momenteel ernstige hinder door stakingen bij bpost in Wallonië en Brussel.  Deze stakingen hebben een impact op de distributiecentra doorheen het land, waardoor jouw pakje langer onderweg zal zijn.

St. Patrick's Day 2024 - Alles over Ierse Whiskey

St. Patrick's Day 2024 - Alles over Ierse Whiskey

Op 17 maart kleurt alles groen voor de Ierse Nationale feestdag, St. Patrick’s Day. Wij laten de groene kostuums, het oranje baardje, de hoge hoed en de parades even achterwege en focussen ons op waar het echt om draait op deze dag: drank. In deze blog ontdek je alles over Ierse whiskey en hoe je deze het best drinkt op zo een speciale dag. Want waar het hart van vol is...

 

Verschillende soorten Ierse whiskey

In ons ruime assortiment vind je verschillende soorten Ierse whiskey, 188 om precies te zijn. Van single malt, single pot still tot blended whiskey. Single malt wordt gemaakt van 100% gemoute gerst en wordt gedistilleerd in een pot still. Single pot still whiskey wordt ook gedistilleerd in een pot still, maar bevat een mix van gemoute en ongemoute gerst. Blended whiskey tenslotte bestaat dan weer uit een mix van verschillende soorten whiskey.

Met prachtige Ierse merken als Sailor's HomeTeelingWaterfordThe Irishman en West Cork hebben we een uitgebreide en verfijnde collectie voor iedere whiskey fijnproever.

 

Sailor's Home is helemaal toegewijd aan het maken van de allerbeste Ierse whiskeys, geïnspireerd door vakmanschap en een passie voor ontdekking. En wie staat er aan het roer van dit avontuur? Niemand minder dan de legendarische meesterdistilleerder Jack Ó'Sé.

Ontdek onze Sailor's Home whiskeys

 

Teeling is één van de meest innoverende whiskey merken. Door te werken met ongebruikelijke vaten en afwerkingen creëren zij unieke smaken met karakter en diepgang.

Ontdek onze Teeling whiskeys

 

Op zoek naar een op kleine schaal, lokaal geproduceerde whiskey van hoge kwaliteit? De sterke unieke smaken en ingrediënten van Waterford zullen jou en je gezelschap zeker weten te verrassen.

Ontdek onze Waterford whiskeys

 


Mag de smaak wat voller en complex zijn? De zorgvuldig geselecteerde ingrediënten van The Irishman zorgen voor een gladde, verfijnde smaak en lange afdronk.

 

Ontdek onze The Irishman whiskeys

 

Liever een wat fruitige smaak? Dan bekoort de op bourbon vaten gerijpte whiskey van West Cork je zeker. Voeg zeevruchten toe aan jouw menu en je waant je zo in het pittoreske kuststadje waar deze whiskey geproduceerd wordt.

Ontdek onze West Cork whiskeys

 

Hoe Ierse whiskey drinken op Saint Patrick's Day

Ieder heeft zijn eigen stijl als het gaat over het drinken van whiskey: puur, gemengd met water of de all time favorite ‘on the rocks’. Maar mag het op een dag als Saint Patrick’s Day iets specialer? Dan hebben wij de perfecte aanbevelingen voor jou!

Irish Breakfast

Drink jouw whiskey zoals de echte Ieren: met een scheutje water een een stuk Iers bruinbrood.

Irish Coffee

Achter het ontstaan van Irish Coffee zit overigens een leuk verhaaltje. Uitvinder Joe Sheridan werkte in een bar op een van de grootste luchthavens van Europa, Foyes. Omdat het weer in West-Europa vreselijk kan zijn, besloot Joe een drankje te maken om zijn gasten te verwarmen. Hij gooide een scheut whiskey door hun koffie. Toen een Amerikaanse reiziger het voor het eerst dronk, vroeg hij: “ Is dit Braziliaanse koffie?” waarop Joe antwoordde: “No my friend, this is Irish Coffee.”

Tip: ga next level met jouw volgende Irish Coffee en vervang de klassieke Jameson of Bushmills door een Teeling whiskey.

Combineer 44 ml Ierse whiskey met 1 kop warme koffie. Voeg suiker toe en top af met slagroom.

Emerald

Door de combinatie whiskey en vermouth kan je de Emerald cocktail het beste zien als de Ierse versie van de welbekende Manhattan cocktail.

Meng 44 ml Ierse whiskey, 15 ml vermouth of groene chartreuse en 15 ml citroensap. Voeg ijs toe en shake goed. Serveer in een gekoeld glas en garneer met een schijfje limoen. 

Irish Sour

De Irish Sour is een variatie op de klassieke Whisky Sour, met als basis een -hoe kan het ook anders- Ierse whiskey.  Met een whisky sour breng je zuur en zoet samen in één glas.  Door er eiwit aan toe te voegen voor het shaken kan je bovendien een mooie witte schuimkraag op je cocktail creëren.

Meng 59 ml Ierse whiskey met 22 ml vers citroensap en 15 ml suikersiroop. Voeg ijs toe en shake krachtig. Serveer in een gekoeld glas en garneer met een kers.

Dublin Mule

Met de Dublin Mule maak je een Ierse variant op de bekende Moscow Mule.  De Dublin Mule is een klassieke cocktail voor de liefhebbers van de combinatie whiskey/gemberbier, maar dan met een heerlijke Ierse whiskey als basis.

Meng 59ml Ierse whiskey met 22 ml vers limoensap en 47 ml gemberbier. Serveer in een koperen beker gevuld met ijs en roer voorzichtig. Garneer met een schijfje limoen.

Baileys

Niet zoveel tijd om zelf een cocktail samen te stellen, of toch maar op zeker spelen?  Dan is Baileys een Ierse klassieker die bij de meesten wel in de smaak valt.  Gluckman en Seymour-Davis gingen na een telefoontje van IDV naar een nabijgelegen supermarkt. Daar kochten ze Jameson Irish whiskey en Cadbury chocoladepoeder. Ze mengden het in een gewassen fles Schweppes en het primitieve recept voor Baileys was geboren.

Mag het wat meer zijn dan de klassieke Baileys?  Laat je dan een keer verrassen door The Irishman Cream, de minder commerciële tegenhanger van Baileys.


Michaela Peneva
Michaela Peneva

Marketing • Blogger

Als creatieve duizendpoot in de marketingwereld, breng ik die fantasierijke flair ook over naar mijn drankkeuzes. Of het nu tijdens een avondje uit, zonnige vakantie of gezellige bijeenkomst met vriendinnen is, ik ben altijd in mijn element met een verfrissende cocktail in de hand. Cocktails hebben mijn hart gestolen vanwege de eindeloze mogelijkheden om te experimenteren en te ontdekken. Mijn favoriete cocktail van het moment is de “Lazy Red Cheeks”! Een heerlijke cocktail met wodka als basis. Ik hou van wodka omdat het perfect mengt met non-alcoholische dranken. Mijn favoriete spirit? Rum!

Vorige Volgende