Algemene staking in alle sectoren (waaronder bpost) op 5 oktober: jouw pakket kan hierdoor mogelijk langer onderweg zijn.

Whisky

Whisky of Whiskey is een sterkedrank met een alcoholpercentage van minimum 40° en is gedistilleerd uit een gegist graanbeslag dat nadien gerijpt heeft op houten vaten. Om de naam whisky te mogen dragen moet het distillaat minimum drie jaar rijping hebben gehad op houten vaten. De naam whisky is afkomstig van 'Uisge Beatha', dat is een term uit de Keltische taal. In het Schots-Keltisch is het uisge beatha en in het Iers-Keltisch Uisce beatha. Die term betekent zoveel als levenswater. 

Whiskey of Whisky ?

Van oudsher wordt Ierse whisky wordt dus geschreven met -ey. Schotse met -y. Inmiddels wordt whisky ook in andere landen geproduceerd. Hoe het zit met de schrijfwijze in die landen? Een overzicht:

  • Whiskey: wordt gebruikt in Ierland en Amerika.
  • Whisky: is de aanduiding van Schotse, Japanse, Canadese en Indiase whisky

Whisky bij Drankenshop Broekmans

Drankenshop Broekmans is in Vlaanderen dé referentie als het o.a. op whisky aankomt. Ben je op zoek naar een exclusieve fles whisky of een whisky van een bepaald land? Dan ga je hem waarschijnlijk bij ons vinden. 

Ontdek whisky uit verschillende landen

Ontdek exclusieve whisky's

10 populaire whisky merken

Ontdek alle Whisky bij Drankenshop Broekmans

Trust Guard Security Scanned